Dag 2 Wålstedts

.

Idag har ja fyllt på färghinkarna med färgpullver, hängt upp garn på tork, plysat ull och lagg upp alla färgerna i en ”tårta”.

Pratade lite med Sonia om hur dom färgade ullen förr då de använde de tre stycken färgbad, kypbad, i rött, blått och gult, av de fick dom fram alla färger och nyanser, de går att se i färgkuben. De är verkligen inspirerande och höra hur de jobbade med färgningen förr. Jag går och funderar på olika varianter och tekniker att gå vidare med i ikatfärgningen och en idé är just att jobba med ull och färga in utifrån enbart  tre färgbad, en gul, en blå och röd och har tankar på att använda mig av växtfärgning (inte kyp), men mina tankar å funderingar på det är en så länge bara ett embryo, på planeringsstadiet.                                                                               färgkuben

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln