Så oväntad en dag kan bli...

Jag har under en tid saknat samtal och diskussioner om väv och kom att tänka på Hans Thomsson och hans vävar och samarbetsprojekt. Bestämde mig då för att ringa och fråga om jag fick komma på ett studiebesök och idag tog jag tåget dit. Det var otroligt spännande och inspirerande att höra hans berättelser och tankar, få se bottenvåningen fylld med vävstolar, några damastvävstolar, en mattvävstol och en jacquard, få titta och känna på provvävar och arbetsskisser. 

Under tiden väntade vi på en Sara som skulle komma och låna varpan och det visade sig vara min gamla skolkamrat från HV skola, Handarbetets Vänner skola, även tidigare vävkollega på företaget Countess von Eckermann. Det visa sig även att hon jobbar med Andreas Eriksson. Det lustiga är att jag på morgontåget samma dag läste om en utställningen från förra året där Hans och Andreas haft ett samarbete. 

Så oväntad en dag kan bli, hur liten världen är och hur saker och ting kan hänga ihop ibland.

Nu är jag helt slut efter en lång inspirerande och energifylld dag!  

 


Fick någar böcker idag och på vägen hem hämatde jag även upp en beställning som låg och väntade på Hemsköp :)